Η Επιστροφή - Danilo Clementoni

Скачать книгу

Если нет возможности читать онлайн, скачайте книгу Η Επιστροφή файлом для электронной книжки и читайте офлайн.

Шрифт
Фон

Danilo Clementoni

Η Επιστροφή

Οι περιπέτειες του Ατζάκι και του Πέτρι

Πρωτότυπος τίτλος: Il Ritorno

Μετάφραση: Ελένη Γκόλφου

Αυτό το βιβλίο είναι έργο επιστημονικής φαντασίας. Ονόματα, πρόσωπα, τόποι και φορείς που αναφέρονται εδώ, είναι αποκυήματα φαντασίας του συγγραφέα και έχουν στόχο να προσδώσουν αυθεντικότητα στην αφήγηση. Οιαδήποτε σχέση με γεγονότα, αληθινά πρόσωπα, ζωντανά ή νεκρά, είναι απολύτως συμπτωματική.

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ

Δικαίωμα Αντιγραφής 2013, Danilo Clementoni

Έκδοση: Νοέμβριος 2013

Εκδομένο και σφραγισμένο κατά την ολοκλήρωση

Facebook : www.facebook.com/libroilritorno

blog: dclementoni.blogspot.it

email: d.clementoni@gmail.com

Όλα τα δικαιώματα είναι κατοχυρωμένα.. Κανένα τμήμα αυτής της έκδοσης δεν μπορεί να αναπαραχθεί, συμπεριλαμβανομένου και οιουδήποτε είδους μηχανικού και ηλεκτρονικού συστήματος, δίχως εξουσιοδότηση γραπτή του εκδότη, με εξαίρεση μικρών κειμένων με στόχο την ανασκόπηση.

Στην σύζυγό μου και γιo μου για την υπομονή που έδειξαν

στα προβλήματά μου, και για τις συμβουλές που μου έδωσαν,

συμβάλλοντας έτσι στην βελτίωση τόσο τη δική μου,

όσο και αυτού του μυθιστορήματος.

Ένα ιδιαίτερο ευχαριστώ στους φίλους μου που μου πρόσφεραν τη βοήθειά τους

και με ώθησαν στην πρόοδο για την ολοκλήρωση

αυτού του έργου, που πιθανόν χωρίς την βοήθεια τους δεν έβλεπε ποτέ το φως.

Ευχαριστώ την μεταφράστριά μου, Ελένη Γκόλφου, που εργάστηκε στη μετάφραση αυτού του βιβλίου, για την επιμέλεια και για τον ζήλο που επέδειξε.

«Γυρίζαμε. Είχε περάσει μόνο ένα δικό μας έτος από τότε που αναγκαστήκαμε

να εγκαταλείψουμε βιαστικά και βεβιασμένα τον πλανήτη,

άλλα γι’αυτούς είχαν περάσει 3600 έτη γης.

Τι θα βρίσκαμε;»

Πίνακας Περιεχομένων

  Εισαγωγή

  Διαστημόπλοιο Θεός – 1.000.000 χιλιόμετρα από τον Δία

  Πλανήτης Γη, Τελ-Ελ Μουκαγιάρ – Ιράκ

  Διαστημόπλοιο Θεός – Στην τροχιά του Δία

  Νασιρίγια – Το ξενοδοχείο

  Διαστημόπλοιο Θεός – Συναγερμός εγγύτητας

  Νασιρίγια – Εστιατόριο Μασγκούφ

  Διαστημόπλοιο Θεός – Το μυστηριώδες αντικείμενο

  Νασιρίγια – Το δείπνο

  Διαστημόπλοιο Θεός-Ανάλυση στοιχείων

  Νασιρίγια – Μετά το δείπνο

  Διαστημόπλοιο Θεός – Οι Γηραιοί

  Νασιρίγια – To ξύπνημα

  Διαστημόπλοιο Θεός – Εικόνες από τη Γη

  Τελ-Ελ Μουκαγιάρ – Οι ανασκαφές

  Διαστημόπλοιο Θεός – Η τρομερή ανακάλυψη

  Τελ-Ελ Μουκαγιάρ – Η σαρκοφάγος

  Διαστημόπλοιο Θεός – Η ζώνη των αστεροειδών

  Τελ-Ελ Μουκαγιάρ – Νυχτερινή έφοδος

  Διαστημόπλοιο Θεός–Το πρόσωπο στον Άρη

  Τελ-Ελ Μουκαγιάρ – Έκπληξη μέσα στη νύχτα

  Διαστημόπλοιο Θεός – Σε τροχιά γύρω από τη γη

  Τελ-Ελ Μουκαγιάρ – Πέφτουν οι μάσκες

  Διαστημόπλοιο Θεός–Οι τελικές προετοιμασίες

  Τελ-Ελ Μουκαγιάρ – Οι τέσσερεις φλεγόμενοι φρουροί

  Τελ-Ελ Μουκαγιάρ – Η επαφή

  Τελ-Ελ Μουκαγιάρ – Η ανάκτηση

  Διαστημόπλοιο Θεός – Επισκέπτες στο διαστημόπλοιο

  Διαστημόπλοιο Θεός – Η αποκάλυψη

  Βιβλιογραφικές Αναφορές

  Note

Εισαγωγή

Ο δωδέκατος πλανήτης Nιμπίρου, (ο πλανήτης της διασταυρώσεως) όπως ονομάστηκε από τους Σουμέριους ή Μαρντούκ, (ο βασιλιάς των ουρανών), όπως αναβαπτίστηκε από τους Βαβυλώνιους, είναι στην πραγματικότητα ένα ουράνιο σώμα και περιφέρεται γύρω από τον ήλιο μας με μια περιοδικότητα 3600 ετών. Η τροχιά του είναι ελλειπτική, ανάδρομη (τροχιά γύρω από τον ήλιο αντίθετα από τους άλλους πλανήτες) και με πλάγια κλίση σε σχέση με ολόκληρο το ηλιακό σύστημα.

Κάθε κυκλική του προσέγγιση έχει προκαλέσει κατά καιρούς έντονες διαπλανητικές αναταραχές στο ηλιακό μας σύστημα, είτε στις τροχιές είτε στον ίδιο τον σχηματισμό των πλανητών που αποτελούσαν μέρος του. Πιο συγκεκριμένα, ήταν κατά τη διάρκεια ενός από τα πιο επιθετικά περάσματα του, όταν ο εντυπωσιακός πλανήτης Τιαμάτ, που βρίσκεται ανάμεσα στον Άρη και τον Δία, με μια μάζα περίπου εννέα φορές αυτή της Γης, πλούσιος σε νερό και με ένδεκα δορυφόρους, καταστράφηκε από μια επική σύγκρουση. Ένα από τα επτά φεγγάρια που είναι σε τροχιά γύρω από τον Nιμπίρου, χτύπησε τον γιγαντιαίο Τιαμάτ κόβοντάς τον, κυριολεκτικά, στη μέση, αναγκάζοντας τα δύο τμήματα να τεθούν σε αντίθετες τροχιές. Στο επόμενο πέρασμα (τη “δεύτερη μέρα” της Γένεσης) οι εναπομείναντες δορυφόροι του Nιμπίρου ολοκλήρωσαν το έργο, καταστρέφοντας ολοκληρωτικά το ένα από τα δύο μέρη που είχαν δημιουργηθεί κατά την πρώτη σύγκρουση. Τα συντρίμμια που προέκυψαν από τις πολλαπλές επιδράσεις, εν μέρει δημιούργησαν αυτό που σήμερα γνωρίζουμε ως “ζώνη των αστεροειδών” ή “Σφυρήλατο Βραχιόλι”, όπως ονομαζόταν από τους Σουμέριους, και εν μέρει ενσωματώθηκαν σε κοντινούς πλανήτες. Με έναν περίεργο τρόπο, ήταν ο Δίας που αιχμαλώτισε το μεγαλύτερο μέρος από τα συντρίμμια, αυξάνοντας έτσι με αξιοσημείωτο τρόπο τη μάζα του.

Οι δορυφόροι που δημιουργήθηκαν από την καταστροφή, συμπεριλαμβανομένων και των πρώην δορυφόρων του Τιαμάτ που επιβίωσαν, κατά το μεγαλύτερο μέρος τους εκτοξεύθηκαν σε εξωτερικές τροχιές, σχηματίζοντας αυτό που σήμερα ονομάζουμε “κομήτες”. Αντίθετα, το τμήμα που διέφυγε στη δεύτερη διασταύρωση τέθηκε σε μια σταθερή τροχιά μεταξύ του Άρη και της Αφροδίτης, φέροντας μαζί τον τελευταίο εναπομένοντα δορυφόρο, σχηματίζοντας έτσι τον πλανήτη που σήμερα ονομάζουμε Γη, μαζί με την αδιαχώριστη συντροφιά του, τη Σελήνη.

Η κοιλότητα που σχηματίστηκε από την κοσμική αυτή σύγκρουση τέσσερα εκατομμύρια χρόνια πριν, είναι ακόμα και σήμερα εν μέρει ορατή. To γδαρμένο εκείνο μέρος του πλανήτη είναι πλέον εντελώς καλυμμένο από τα νερά του σημερινού Ειρηνικού Ωκεανού. Καταλαμβάνει το ένα τρίτο περίπου της επιφάνειας της γης με έκταση 179 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα. Σε όλη αυτήν την αχανή επιφάνεια δεν υπάρχουν κομμάτια γης, παρά μόνο μια μεγάλη έκταση με βάθη που ξεπερνούν τα δέκα χιλιόμετρα.

Πράγματι ο Νιμπίρου, ως πλανήτης, μοιάζει πολύ με την Γη. Καλύπτεται κατά δύο τρίτα από νερό, ενώ ο υπόλοιπος αποτελείται από μια και μόνη ήπειρο, που εκτείνεται από τον βορρά στον νότο, με συνολική επιφάνεια 100 εκατομμύρια τετραγωνικά χιλιόμετρα. Μερικοί από τους κατοίκους του, εδώ και εκατοντάδες χιλιάδες χρόνια, επωφελούμενοι από την κυκλική τροχιά του πλανήτη τους γύρω από τον δικό μας, μας επισκέπτονται συστηματικά, επηρεάζοντας κάθε φορά τον πολιτισμό, την επιστήμη, την τεχνολογία όπως και την ίδια την εξέλιξη της ανθρώπινης φυλής. Οι προπάτορες μας τους έδωσαν κατά καιρούς διάφορα ονόματα, αλλά ίσως, το πιο αντιπροσωπευτικό από.όλα,.είναι.το.όνομα.Θεοί.

Διαστημόπλοιο Θεός – 1.000.000 χιλιόμετρα από τον Δία

Ο Ατζάκι καθόταν ξέγνοιαστος στην σκούρα χειροποίητη πολυθρόνα του, που ένας παλιός του φίλος, Τεχνίτης, την είχε φτιάξει με τα χέρια του και θέλησε να του την χαρίσει μερικά χρόνια πριν, επί τη ευκαιρία της πρώτης διαπλανητικής του αποστολής.

«Θα σου φέρει τύχη» του είπε μια μέρα. «Θα σε βοηθήσει να ξεκουραστείς και να πάρεις τις σωστές αποφάσεις όταν τις χρειαστείς».

Πράγματι από τότε πήρε αρκετές αποφάσεις καθισμένος εκεί, και η τύχη επίσης συχνά ήταν με το μέρος του. Έτσι, πάντα φρόντιζε να ανασύρει αυτήν την γλυκιά ανάμνηση, ακόμη και μπροστά σε πολλούς κανόνες που θα μπορούσαν να εμποδίσουν την χρησιμότητά της, ειδικά σε ένα διαστημόπλοιο της κατηγορίας Μπούσεν-1, όπως αυτό στο οποίο βρισκόταν τώρα.

Ваша оценка очень важна

0
Шрифт
Фон

Помогите Вашим друзьям узнать о библиотеке

Популярные книги автора